• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

ALL ABOUT BANDANA

Van catwalks tot streetstyle tijdens de modeweken in Milaan, van Gigi Hadid tot onze eigen Tiany Kiriloff: de beroemde paisley- of bandana-print is terug van weggeweest en hotter than ever. Met haar oude Perzische en Indiase oorsprong met verborgen boodschappen en mysterieuze symboliek heeft het iconische motief een hele geschiedenis achter de rug. Het paisley-patroon heeft de zijderoutes van oost naar west gereisd, sierde de bandana's van stoere cowboys en motorrijders, luidde het hippietijdperk in en werd het embleem van rock 'n' roll. Het meest aanwezig was deze print tijdens de Summer of Love (1967), toen de Beatles naar India trokken voor wat spirituele heling. En John Lennon zijn Rolls Royce toepasselijk in paisley-print liet verven.

Maar wat zit er achter die ongelooflijke levensduur van paisley? De symbolische kracht ervan: het originele Perzische druppelachtige motief - de boteh of buta - zou een afbeelding zijn geweest van een bloementak in combinatie met een cypres, een symbool van leven en eeuwigheid. De zaadachtige vorm wordt ook verondersteld vruchtbaarheid te vertegenwoordigen en vertoont een intrigerende gelijkenis met het beroemde yin yang symbool. Vanwege de oorsprong van paisley heeft de print altijd een gevoel van exotisme en luxe opgewekt.

Het huidige modebeeld kleurt dus stilaan in prachtige paisley-prints, met een dosis optimisme en verlangen naar de zomer die komt. In de huidige tijdsgeest verlangen we immers meer dan ooit naar die Summer of Love. PEACE.

Kleur
Merken
Maat